Headerbild

Slottssprinten

"Slottssprinten - Mer än bara Rally"
Info om program och Fredagens Event, finns under Slotts-Info

Katrineholm 20230716
Stora Slottssprinthelgen är över vid vackra Ericsbergs Slott.
Och det blev Jari Liiten/Mikael Johansson som sitter kvar på tronen som "Kung på Slottet" ett år till, när han med bara 2,5 sek slog Chribbe Haglund.

Arrangörsklubben Katrineholms Motorklubb tog hem två tunga klasser, dels där Emil Carlsson/Tobias Abrahamsson vann tuffa A2wd 1,4 sek före SRC ledaren André Nygren.
Sedan en övertygande seger i C2wd med Rasmus Carlson/Sam Karlsson som även körde in på en 17:e plats totalt i det 180 bilar stora startfältet (en av årets största tävlingar).

Hela helgen drog igång redan på Fre em/kv där ett Uppvisningsrace med SxS Nordic UTV körde på väg o terräng runt Ericsbergsområdet, stor publik i ett härligt sommarväder som bjöds på bra action av dessa häftiga 4-hjulsdrivna offroadfordon, där frivillig entré och medåkning går till Barncancerfonden och Min Stora Dag.

Lördag och stora tävlingsdagen, ett grymt startfält, 180 bilar 10 klasser, som verkligen bjöd på underhållning i toppklass, ett stenhårt motstånd i alla klasser.
Ett snudd på galet publikintresse där varje av de 4 sträckorna vad fulla med folk, P-platser var fullt, långa rader av bilar längs tillfartsvägar, Programtidningen sålde slut och där vi till slut fick begränsa alla som ville ta sig upp till Ericsbergs Slott för den avslutande sträckan. Helt enkelt en stor succé där de tävlande och publik fick full valuta av underhållning i toppklass.

Som grädde på moset, såklart "After Rally" i Slottsparken, med grillfest o party kvällen och natten lång in på småtimmarna. Över 400 personer njöt av den fantastiska kvällen i en nära magisk slottsmiljö.

Så "Slottssprinten - Mer än bara Rally" lever upp till sitt rykte, årets event enligt många.


Katrineholm 20230705
Fullsatt på Slottet

Igår vid midnatt, gick anmälningstiden ut till årets Slottssprint i Rally - och fullsatt blev det!

185 tävlande finns i årets anmälningslista till Lör 15 Juli, när både 1300 Rallycup och VOC Sverigeserien gästar fina Ericsbergs Slott i vackra Sörmland.

Och startfältet går inte av för hackor, högst meriterat i alla klasser, och där regerande mästaren kommer i nya kläder.

Det surras och brummar borta i Värmland kommande helg, och där de talar om att "de skall göra upp om tronen", fast alla vet ju att tronen där en kung och prins koras, ja den finns vid Slottssprinten Rally och Ericsbergs Slott.

Och Kungen kommer med nya kläder och två SM-sprintguld på fickan, Jari Liiten lär bli ett jagat byte i sin nya Fabia Evo Rally2, och får hålla tempot högt i den 30 bilar stora 4WD-klassen.

2WD är som vanligt ett getingbo, SRC-ledaren André Nygren kommer med 2 raka segrar i sin BMW, och där han följs av ett koppel hungriga Toyota Corolla med Hampus Jakobsson, Linus Månsson och hemmaföraren Emil Carlsson som verkligen hittat farten i år.

Kul är att två roliga cup/serier finns med där inte dyra bilar fäller avgörandet, dels 1300Rallycup med klassiska Suzuki-bilar inleder startfältet, och sedan VOC Mekonomen Rally - där sverigeserien samlar landets klart snabbaste std.bilsåkare - här gäller tyngst högerfot i ett galet tempo.

4st sträckor skall avgöras på Lördagen den 15 Juli, svensk sommar och ett vackert sörmland vid fina Ericsbergs Slott, det blir att se fram emot.

Just det, årets "FredagsEvent" är spikat - en frän uppvisningstävling med SxS Nordic, 4-hjulingar / UTV / stora 4-hjulsdrivna offroadfordon, bl.a använt i Paris-Dakar racen. Vi har skapat en kombinerad banslinga med terräng och väg, och med hoppet vid publikområdet såklart.

Så boka in ett besök redan till Fre em/kv, då det som vanligt blir action. Flera svenska mästare gör gästinhopp och vill visa var skåpet skall stå. Fräna race och chans att mingla med alla i den öppna depån såklart. Mer info kommer om detta.

Många är de som också ser fram emot "After Rally" i Slottsparken på lördagskvällen, över 300 anmälda för grillfest och party långt in på natten.

Så full fart mot årets event.
Slottssprinten - mer än bara Rally.
#FkkCancer

info@kmk.nu


Adress

Katrineholms MK Lövåsvägen 18, nb 64147 Katrineholm

Kontakt

Tel: 0706555840 E-post: info@kmk.nu

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Stöd KMK via Bingolotto och Svenska Spel