Headerbild

Julia Thulin, 2022-års codriverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond

2022-12-29 i Allmänt

Julia Thulin, 2022-års codriverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
25-årige Julia Thulin är den fjortonde stipendiaten i Thomas Carlssons Minnesfond.
Minnesfonden förvaltas av Katrineholms Motorklubb, och utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

Denna gång är det en Skåne-Tös som stipendiat, boende i Hjärup och tävlande för Hörby, som fick smak på rallysporten så sent som 2017 där hon testade att åka med sin dåvarande kille. Det blev mersmak och att det fungerade så bra.
Hon har fått många omdömen från flera håll, som en mycket lugn och fokuserad codriver, en seriös teamplayer som verkligen ger 102% varje gång. En stor tillgång i vilken bil och team som helst. Med sin känsla för noggrannhet i förberedelserna inför tävling har många sett att det här är vad Julia brinner för.
Hon började alltså sin karriär när hon klev i högerstolen 2017, fortsatte under 2018 med flera olika förare som upptäckt hennes talang, och första SM-starten görs. Det stora lyftet blir 2019 och en upptrappning av tävlandet, drygt 30 tävlingar det året med flera framgångar och en totalseger i Silverratten med Daniel Brorson.
2020 blir ju ett första pandemi-år, men hon har då teamat ihop med Jonna Eson Brådhe för en 4WD-satsning i en Mitsu Mirage och många SM-starter med flera förare. 2021 tas första stegen ut i Europa och utlandstävlingar, ett lugnare år igen där pandemi-år två, tar stor plats.
Men 2022 - vilket år! Ett hektiskt år med både utveckling ihop med en körkortlös ungdom - hela året med unge Mille Johansson i det Slovenska Mästerskapet och en gemensam stark utvecklingskurva. Men flera utomlands som nu upptäckt vår svenska codriver, och hon får snabbt ta plats med Robert Virves för att avluta året i JWRC / Junior VM och med engelska noter - och vilken succé när de tillsammans tar hem JWRC / Junior VM, guld till Robert o Julia!

- Det här var klart häftigt, vilken ära, vad glad jag blir, hälsar Julia när vi tar ett snack med en överraskad stipendiat över telefon.
- Vilken härlig kväll det blev, så himla kul och ett bevis på att man uppmärksammas i sin satsning och framgång.

Vad har du för mål med din seriösa satsning?
- Jag vill ju verkligen det här och hade som ett mål att åka någon EM-tävling 2021, och ett högt mål om VM 2022 - och målet har ju faktiskt uppnåtts nu 2022, så himla häftigt säger Julia med en glädje som inte går att ta miste på.
Ett sannerligen grymt bra 2022, hur ser du på nästa mål och framtid?
- Vill absolut vara kvar i WRC och hitta en permanent högerstol och satsa fullt ut på detta, - kommer jobba för detta till 110%, helt klart, säger en målmedveten och nöjd stipendiat, Julia Thulin.

2023 kommer vi helt klart att få höra mer om denna grymma codriver, blir det VM, EM, SM - ja eller allt? Får hon bestämma själv så blir det många mil i bil. 

Styrelsen Katrineholms Motorlubb / Thomas Carlssons Minnesfond

Adress

Katrineholms MK Lövåsvägen 18, nb 64147 Katrineholm

Kontakt

Tel: 0706555840 E-post: info@kmk.nu

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Stöd KMK via Bingolotto och Svenska Spel