Headerbild

Lucas Karlsson, 2023 års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond

2023-12-04 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Lucas Karlsson, 2023-års codriverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
31-årige Lucas är den femtonde stipendiaten i Thomas Carlssons Minnesfond.

Minnesfonden förvaltas av Katrineholms Motorklubb, och utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

Denna gång går stipendiet, till en Sörmlänning, en kille som så många andra, mer eller mindre är uppväxt inom bilsporten, med en far som vart aktiv i Gnesta i många år. Så för Lucas att hoppa in i en rallybil i unga år var nog rätt väntat att testa på som kartläsare.


Han har fått många omdömen från flera håll, som noggrann, lugn och fokuserad codriver, en kille med många meriter. Gör ett professionellt jobb i vilken bil och team som helst. Noggrannhet i förberedelserna inför tävling, fullt fokus i tävlingen och sedan utvärdering efter tävlingen. Riktigt hög nivå alltså.

Testade på redan 2008, mer aktivt från 2012 när då även notläsningen kom in i codriversysslan, åkte fulla säsonger på regional nivå fram till 2019, de sista åren där med Rickard Gustavsson i VOC - som faktiskt tyckte att Lukas skulle ta klivet vidare med sin passion för att utvecklas mera.

Så 2020 blir det även SM-start, och sedan faktiskt en Totalseger mer Per Göthberg i EMK-Kannan, första gången i en R5-bil - skaplig R5-premiär. Sen blev det utlandspremiär med Adam Westlund under 2021 och de utmaningarna med andra upplägg och egna noter.

Så 2022, så har även Team NYBE upptäckt Lucas, när Chribbe Haglund behövde en kompetent codriver, flera SM-starter men framför allt flera totalsegrar och en överlägsen seger med Chribbe i SRC/Svenska Rallycupen.

Så hur utvecklas man och toppar detta, jo 2023 bildar han team med Isac Reiersen under JC Raceteknik - där målet är SM-Seger i Int.2WD. Och sen blir det också en svensk EM tävling i Rally. Och ja, det blir ett SM-Guld och det blir en EM-seger på hemmaplan med R4 Fiestan i ett galet tufft startfält, snabba vägar och egna noter.

- Så himla kul, vad häftigt och vad glad man blir, hälsar Lucas när vi tar ett snack med en överraskad stipendiat över telefon. - Klart trevligt och en ära såklart, kul att man får uppmärksamhet i den satsning man gör, då det ligger många timmar och mil i denna.

Hur ser din fortsatta satsning ut? - Man gillar ju detta, så självklart vill man satsa vidare även om det tar mycket tid, så det är tur man har en förstående arbetsgivare i min roll som servicetekniker. - Och jag håller precis nu på att packa för de första vintertesterna som sker i dagarna, hälsar en mycket uppbokad codriver Lucas Karlsson.

Ja, för 2024 blir det en värre och häftigare SM-satsning i en Rally2 Skoda, med förhoppningsvis både VM/Rally Sweden och EM/Rally Värmland på agendan ihop med Isac och JC.

Vi önskar dem stort lycka till, och ser fram emot deras framfart på rallyvägarna.

Adress

Katrineholms MK Lövåsvägen 18, nb 64147 Katrineholm

Kontakt

Tel: 0706555840 E-post: info@kmk.nu

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Stöd KMK via Bingolotto och Svenska Spel