Headerbild

Rally Gimmersta tar paus 2022

2022-06-09 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Rally Gimmersta tar paus 2022

 Det var planerat för ett Rally Gimmersta till den 1 Oktober i år, men av kostnadsskäl är det inte genomförbart på de förutsättningar som blivit.

Vi beklagar såklart, och där vi gjorde upp med en ny spännande rallycup, Bilsport Rallycup, redan våren 2021 att de skulle komma upp till Sörmland för första gången.

 Men det är just ett nytt beslut i denna cup för 2022, som gör det omöjligt ekonomiskt att ro en, tävling av mindre storlek som Rally Gimmersta, i hamn.

I deras regelverk för 2022, röstades det fram, att det skulle läggas ett maxtak för en startavgift - grundat på hur många SS kilometer och sträckor tävlingen har.

Och våra planerade ca.18,5km SS - skulle då max få ha en startavgift på 1315kr. Från denna startavgift skall det sedan gå en avgift om 250kr/startande till cupens prispott mm.

Och eftersom Bilsport Rallycup körs onotat, passade det perfekt att låta Rally Gimmersta även ingå i Bigem 7-klubbars rallycup, som också kör onotat - problemet är då att det skall gå 200kr/startande till den cupen också.

Kvar till oss arrangör, blir då endast 865kr/startande - som skall täcka alla fasta kostnader (tillstånd, avgifter, resultat/tidtagning, säkerhet/ambulans, priser osv) och de rörliga kostnaderna med vägåterställning, hyvling och grus m.m.

 Och för de något insatta, så inser denne att det är fullständigt omöjligt ur ekonomisk synvinkel, få ihop den ekonomiska ekvationen på 865kr/startande. Och givetvis går inte klubben in i ett åtagande där vi vet på förhand att det kommer gå ekonomisk förlust. Vår kalkyl visar att minst 140 startande krävs för att nå ett nollresultat, och det kommer vi inte att få i en högst tävlingsintensiv höst.

Vi kan absolut förstå att man från Bilsport Rallycup, vill försöka sänka de tävlandes kostnader, men det gör det mycket svårt för en mindre tävling att täcka de fasta kostnaderna (som är rätt lika mot en större tävling), vi tror kanske att de som vart med i beslutet/omröstning - inte gjort en konsekvensanalys fullt ut att arrangera en rallytävling 2022, många kostnader har skjutit i höjden - både på fasta och rörliga kostnader.

Så vi beklagar till de tävlande, de blir utan en bra tävling på fina Sörmländska rallyvägar.

 

Tävlingsorganisationen
Katrineholms Motorklubb
info@kmk.nu

Adress

Katrineholms MK Lövåsvägen 18, nb 64147 Katrineholm

Kontakt

Tel: 0706555840 E-post: info@kmk.nu

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Stöd KMK via Bingolotto och Svenska Spel