Headerbild

Dennis Noren - Årets stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond

2020-12-20 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Det blev 27-årige Dennis Norén som är 2020-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
TCM_Dennis

Minnesfonden förvaltas av Katrineholms Motorklubb, och utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

Detta märkliga år och denna gång fick Minnesfonden in rekordmånga nomineringar på grymt duktiga och meriterade codrivers, men vårt val för stipendiet föll på en codriver tävlande för Västra Östergötlands MK, boende i Mjölby.

En kille som verkligen "lever Rally", som hela tiden jobbar hårt på att förbättra sig och utveklas, både personligen och ihop med sin förare. En mycket uppskattad, trevlig och jordnära person som är en tillgång till vilket team som helst.
På sett och vis född in i rallysporten, där hans var far var Jocke Längberg som så tragiskt och hastigt gick bort i början av Sep i år precis innan East Sweden Rally. Men där han också uppvisade en stor styrka och fixade att sitta med och genomföra hela tävlingen i codriverstolen, likaså att vara fokuserad och genomföra SM-finalen dagen efter begravningen av sin far.

Och just de första metrarna i en rallybil gick bra, där han 2012 ihop med sin far vann Klappjakten Ydre, låt vara utan noter det första åren, men redan tidigt 2016 och Rally Gotland gjorde han sin "not-debut" med sin far i en Mitsubishi Evo7. Så det gick rejält fort och de körde in som 2:a och notläsningen fungerade bra. Detta efter en hel del tjat om att åka "riktigt rally i skogen" och inte bara en sprint på bana.
Fortsätter med flera förare, Sukka-cupen med Adam Carlsson, SM med Samuel Gustavsson och Jonna Eson Brådhe och där de ihop gör utlandspremiär i Tyskland med allt extra en utländsk tävling innebär.

- Va kul, mycket hedrande säger Dennis när vi får kontakt på telefon. - Betyder mycket för mig och det jag brinner och satsar emot.

Han tog sig an en junior till 2019, när han bildade team med Alexander Fogdeby, vilket blev ett vinnande team och de körde hem segern i Svenska Rallycupen C2WD 2019. Satsningen fortsatte i år 2020, ett klart annorlunda år där SM låg i fokus med deras Fiesta R2, och där de landade som 5:a i SM/JSM i sitt premiärår i Rally-SM.
De blev också medlemmar i Mattias Adielsson Junior Team, och har fått mycket bra hjälp av Mattias och där codriver Andreas Johansson (stipendiat i TCM 2015) har hjälpt till med mycket tips och erfarenhet.

- Det kändes kul och inspirerande att hjälpa en Junior, lära honom noter och att hantera dessa och där vi fått mycket hjälp av Adielsson/Johansson.
- Självklart är rutinerade killar på VM-nivå, Patrik Barth o Joakim Sjöberg, målet man strävar emot, avslutar en glad Dennis Norén.

Och där känner vi att årets stipendiat har samma tanke som Thomas Carlssons Minnesfond, att motivera och med glöd, satsa vidare mot en codriverkarriär - kanske mot VM-medaljer.

 

Motorsporthälsningar
Katrineholms Motorklubb
Thomas Carlssons Minnesfond

Adress

Katrineholms MK Lövåsvägen 18, nb 64147 Katrineholm

Kontakt

Tel: 0706555840 E-post: info@kmk.nu

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Stöd KMK via Bingolotto och Svenska Spel