Headerbild

Vad är Virtuell Bilsport

2019-02-14 i Allmänt

Virtuell Bilsport - vad är det??
 
Vi fick ett mail/önskemål från vår medlem och tidigare Karting/Racingåkare, Anders Egeland, som ville lyfta fram Virtuell Bilsport (vi hade ju en framgångsrik tävlande i SM-veckan med Joel Granfors).
Nåväl, till Anders mail:
 
"Hej!
Jag ska göra lite reklam för virtuell bilsport.
 
Det var många som såg lite av det under SM-veckan, men jag tyckte dom gjorde oväntat dålig reklam för sporten med tråkiga race, tråkig bana (att se på), tråkiga bilar (att se på), otydliga regler och kommentatorer som ej kändes pålästa. Man kunde ha gjort andra val med TV-produktionen mer i fokus.
 
Virtuell bilsport spelas helst på en ren gamingdator. De populäraste spelen heter rFactor2, Assetto Corsa och iRacing, det sistnämnda var det som användes på SM-veckan. En ratt från Fanatec kostar ca 10 000kr, men det finns billigare alternativ. Dator plus skärmar kostar från 10 000kr och uppåt. Spelen är otroligt verklighetstrogna och inställningar på bilarna är ofta oändliga. Här kan man (om man är duktig) möta F1-förare som Verstappen och Norris. Detta är vad dom flesta VILL ha.
 
MEN! Det finns alternativ. På XBOX , telefonen/padda (ja faktiskt), och PS4. Här heter spelen tex. Forza Motorsport, Project Cars 2, och Gran Turismo Sport.
 
Själv använder jag PS4 (Playstation 4) och spelet Gran Turismo Sport. Min uppsättning kostade totalt 2500kr. 2000kr för en beg. ratt och 500kr för själva spelet. TV och PS4 hade vi redan hemma. Spelet är inte lika sofistikerat som de nämnda datorspelen, men det är fortfarande ett bra spel som bjuder på fantastisk racing.
 
Jag kör i en serie kallad ”Swedish Racing League” där vi kör 1 timmes race med GT3-bilar (kallade Gr3 i spelet). Varje måndag kl.20.00 är det tävling. Vi är mellan 20 och 40st varje gång. Medelåldern är kring 40 år och fokus är på schysst racing. Jag har väldigt roligt när jag tävlar här. Se video för mer info: https://youtu.be/NfuuDRXi9n0
 
Jag kan lägga upp länk här på måndag om någon vill gå in och följa mitt race live.
 
Med detta sagt vill jag inte göra reklam för mitt tävlande, utan mer visa att det finns många alternativ precis som i verklig bilsport.
 
Med vänlig hälsning
Anders Egeland" (andersegeland1@gmail.com)
 
Vi tipsar om lite länkar som du kan kolla vidare på:
 
Det finns även en enklare "rigg"/racingstol med ställning (Playseat), nere på klubben (som tyvärr mest samlar damm i nuläget), den dator som finns till okar nog inte dagens riktiga PC-spel, men finns det intresse så finns klubblokalen tillgänglig med både 32" tv och stora projektorn (3x2m) om man vill vara ett gäng som vill köra där, internet/fiber finns såklart.
Skicka ett mail (info@kmk.nu), så skall vi kolla vad som går att lösa.

Adress

Katrineholms MK Lövåsvägen 18, nb 64147 Katrineholm

Kontakt

Tel: 0706555840 E-post: info@kmk.nu

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Stöd KMK via Bingolotto och Svenska Spel