Headerbild

Madelene Buskas, 2019-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond

2018-12-09 i Allmänt

Madelene Buskas, 2019-års codriverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond

29-årige Madelene Buskas är 2019-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond.
Minnesfonden förvaltas av Katrineholms Motorklubb, och utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.

TCM_Madde
Denna gång går stipendiet till en "Gotlands-Töjs", en codriver tävlande för Gotlands MF men boende utanför Stockholm, som är mycket uppskattad både i och utanför tävlingsbilen.
Man kan absolut säga att hon är född in i bilsporten, där både hennes var far var bilsportare och bägge hennes bröder kör rally, givetvis med "Madde" i högerstolen.
Från första meterna hemma på Gotland som 13-åring i kartläsarstolen, till att börja på den lokala och regionala rallykartan, har intresset vuxit och utvecklingen gått framåt, där hon snabbt blivit en efterfrågad codriver med hela Sverige på meritlistan.
Madelene är flitigt efterfrågad av många förare, där hon kämpar och satsar hårt med en vilja av stål. Levererar noter med fokus och passion i bilen och en smittande glädje utanför, en grym teammedlem helt enkelt.

- Jag blir jätteglad och klart rörd, säger en mycket överraskad Madde när vi når henne på telefon. - Oerhört hedrande och kul, framför allt när man tänker på de som tidigare fått stipendiet, nu är jag en i det grymma gänget säger en glad stipendiat.
Omdömet som fokuserad, koncentrerad och engagerad codriver som har koll på läget, både i och utanför bilen. Ja för en codriver skall inte bara leverera noter med precision, det är mycket annat som ligger på en topp-codrivers "att göra lista".
Allt detta resulterade i ett SM-Guld 2018 med Jonas Bodin i OT2WD, men även ett bra resultat i Rally Sweden med Joakim Roman.
2017 åkte hon SM och några finska race med Jonne Eson Brådhe och 2015 seger i Svenska Rallycupen med Alex Wikvist.
2019 låg satsningen på JSM med Johannes Joons, men några tekniska haverier omöjliggjorde SM-medaljer detta år, men Madde och Johannes siktar på nytt år i tävlingsbilen, sannolikt i Supercupen och några SM-tävlingar, och givetvis lockar några fler utlandsrace - gärna Rally Finland hälsar Madde till våra Rallyåkare.
Hon gillar och känner sig bekväm med att skriva egna noter, det är slitsamt på en lång VM-tävling säger hon, men väl värt utmaningen och besväret när det fungerar för teamet i bilen. Det och SM-Guldet hemma på väggen, det gör att man sporras vidare när man har en dipp och det gått tungt på någon tävling, avslutar Madde när vi gratulerar henne till stipendiet.

Stort Grattis hälsar styrelsen i Katrineholms MK

Adress

Katrineholms MK Lövåsvägen 18, nb 64147 Katrineholm

Kontakt

Tel: 0706555840 E-post: info@kmk.nu

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Stöd KMK via Bingolotto och Svenska Spel