Headerbild

Olle Erixon, 2018-års stipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond(2)

2018-12-09 i Allmänt

Olle Erixon, 2018-års codriverstipendiat i Thomas Carlssons Minnesfond - samt en specialutmärkelse.

28-årige Olle Erixon är den tionde stipendiaten i Thomas Carlssons Minnesfond.
Minnesfonden förvaltas av Katrineholms Motorklubb, och utser årligen ett stipendium till en ung och lovande codriver, lite av "Årets Codriver" i Rallysverige.
Denna gång går det alltså till en seriös och målmedveten codriver tävlande för just Katrineholms MK, som är mycket uppskattad både i och utanför tävlingsbilen. Man kan säga att han på sätt och vis är född in i bilsporten, där hans far är den kände "Göran X:et Erixon", som härjade i Rally, Rallycross och Backe på 80/90-talet. Själv började hans karriär i Karting runt 10-års ålder, där han hade stora framgångar i MKR-serien under flera år. Sedan har han själv även kört lite racing, innan han runt 2014 hittade in i rallybilen, och verkligen hamnade rätt på codriversidan.
Från att börja på den lokala och regionala planhalvan, har utvecklingen gått rasande fort och han snabbt blivit en efterfrågad codriver med hela landet som arbetsfält.
Olle Erixon är flitigt anlitad av många svenska rallyåkare/team, och beröms för att vara en glad och grym teammedlem där det är 100% fokus på sin uppgift som levereras med stor precision. 2018 ledde detta till ett SM-silver med Eddie Lundqvist.
Olle Erixon

- Shit vad överraskad jag blev, säger en smått chockad Olle när han helt ovetande får beskedet och stipendiet på klubbens julfest i fredags kväll. - Smått galet men grymt roligt att bli uppmärksammad med en sån utmärkelse, detta hade jag ingen om, man är klart hedrad, säger en glad Olle Erixon med hela ansiktet leende. - Detta sporrar bara ännu mera avslutar Olle.
Han har fått omdömet som noggrann, fokuserad och engagerad codriver som alltid har koll på läget, både i och utanför bilen. Ja precis det som krävs av en codriver för att ett team skall nå framgångar. Och för 2019 har han fått förfrågningar om utlandsstarter, men väljer i första läget att fortsätta med Eddie, och som de säger på sin teamsida - "Vi har oavslutade affärer i Rally-SM", ja det finns ett SM-Guld som hägrar.

Thomas Carlssons Minnesfond har för 2018 även beslutat utdela en specialutmärkelse till ett en codriver som gjort något speciellt.
Denna går till Viktor Niemistö, som kämpat hårt och målmedvetet efter en allvarlig trafikolycka i yngre år, men nu som rullstolsburen visat att det går att satsa och vara en seriös codriver.
Viktor Niemistö

Adress

Katrineholms MK Lövåsvägen 18, nb 64147 Katrineholm

Kontakt

Tel: 0706555840 E-post: info@kmk.nu

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Stöd KMK via Bingolotto och Svenska Spel